Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Trafikverket kan inte vara stolt över E 14 genom Brunflo

Sitter och åker varje dag genom hela Brunflo till jobbet i Östersund.

Sommar som vinter är E 14 genom Brunflo trasig och full med hål och det blir inte mindre för varje år.

Nu efter det senast snöfallet så riktar jag all heder åt väghållare. Man har skött plogningen med heder, men efter en hel vecka utan snö, så är det hoppigt och håligt med en del stor hål. Det finns dessutom alltför många och även onödiga refuger där man med vanlig plogbil inte får bort snön vid normal plogning.

Det finns i dag liksom tidigare företag som har både väghyvel och rejäla traktorer med skärstål som borde kunna  lejas in för att åtgärda till en farbar väg efter varje snöfall. Vi kan inte vänta på våren, tills snön tinar bort.

Det måste även göras krafttag för att åtgärda vägbanan under den kommande försommaren. Det går inte att åka runt med en snabel bil och fusklaga som det gjordes i höstas för det höll i max tre-fyra veckor.

Jag åkte till Umeå i somras även nu in vinter. Den sämsta vägen under hela sträckan är E 14. Värst är det genom Brunflo och då är det en Europaväg. Skärpning!

Brunflobo som lessnat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel