Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Trots läkarutlåtande sa Östersundshem nej till förtur

Min mor, snart 85 år, ansökte om förtur till en lägenhet inom Östersundshem. Hon beskrev i ansökan sin situation, och fick ett läkarutlåtande om att det fanns ett relevant behov. Efter ett tag kom beslutet från Östersundshem om att mammas begäran avslagits, men inget motiv redovisades.

Så därför några enkla frågor till dem som fattar beslut inom Östersundshem, och frågorna kan anses generella, så skyll inte på att ni inte kan kommentera ett enskilt ärende:

Fråga 1: Vilken medicinsk utbildning har ni som beslutsfattare i Östersundshem? Redovisa era universitetspoäng i medicin. Skriv gärna en insändare som svar. Jag kommer att tro på er även om jag inte fått se betygen.

Fråga 2: Om ni inte själva har medicinsk utbildning, konsulterar ni någon läkare i ärenden som rör förtur?

Fråga 3: Östersundshem har uppenbarligen inte konsulterat den läkare som intygat min mors behov. Det vet jag genom samtal med den aktuelle läkaren. Varför inte?

Fråga 4: Östersundshem har heller inte kontaktat min mor, vilket jag också vet. Varför?

Min slutsats är att den referensgrupp, inklusive vd, som fattar beslut inom Östersundshem måste vara totalt inkompetent. Möjligen kan ni få mig att tänka om ifall ni överraskar mig med ett svar, och med en innebörd jag ännu inte insett. Annars är mitt förslag att ni frivilligt avgår och ställer era platser till förfogande till andra som har åtminstone lite kompetens.

Kjell Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel