Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ung Vänster: Vi har fått nog av att se sjukvårdspersonalen lida

Artikel 50 av 52
Vårdkrisen i Jämtland och Härjedalen
Visa alla artiklar

Frontlinjen inom sjukvården tvingas i den rådande situationen med covid-19-pandemin att arbeta under oacceptabla förhållanden. Responsen är kort men självklar; detta måste få ett stopp. Inför bättre villkor nu.

Den här situationen är ett konkret exempel på när partierna som styr regionen vill spara och inte tänker på konsekvenserna. Nu ser vi ett hopplöst försök som inte sparar utan leder till dyr stafettpersonal. I början av året valde man att byta arbetstidsmodeller eftersom man ansåg sjuksköterskorna ”för dyra”, nu syns konsekvenserna hos personalen.

Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Tom Silverklo (C) påstår att han inte styr över personalens villkor, men vad är då hans uppdrag? Personalen som flyr nu är kompetenta sjuksköterskor med många år av erfarenhet, erfarenhet som behövs i kampen mot pandemin. Silverklos uppdrag är väl trots allt att se till att sjukvården i regionen fungerar och det gör den inte utan kompetent, utvilad personal.

Bättre arbetsvillkor är den enda vägen till en hållbar sjukvård. Arbete varannan helg är orimligt utan i stället bör helgarbete endast vara var tredje helg. Dessutom bör arbetspassen kortast ner för att det inte ska vara för utmattande för personalen. Trött personal kan inte ge lika bra vård.

Vi har fått nog av att se sjukvårdspersonalen lida, ta ert ansvar och fixa det här omedelbart.

Ung Vänster Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel