Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Unga reser sig inte för äldre på bussen

Jag åker en del buss och något som ständigt är återkommande är ungdomarna som vräker sig fram. Heder åt chauffören som nyligen sa till ett ungdomsgäng, att "nu lugnar ni er och släpper fram de äldre först".

Och platserna reserverade för handikappade och andra med sämre rörlighet, de besätts genast. Så äldre personer får stå. Det skulle nog behövas återinföras någon form av utbildning i skick och fason i skolan, takt och ton tycks vara okänt för den yngre generationen.

Man klagar mycket på invandrarna och flyktingarna, på både gott och ont. Men en sak jag iakttagit är att om det är någon som reser sig för en äldre så är det oftast en utländsk/nysvensk resenär. Andra kulturer verkar ha behållit fostran i skick och respekt för äldre. Det finns fina svenska ungdomar också, men de är sällsynta.

Revisorn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel