Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Utan kontanter kan samhället sättas på pottan

Kontanter eller kort? Att frågan överhuvudtaget finns visar på en aningslöshet hos svenskarna! Inte underligt heller. Här hos oss är vad som helst möjligt – eller?

”För att förhindra penningtvätt” säger bankerna. Hur mycket kontanter var inblandade i penningtvättshärvan i Baltikum?

Ett samhälle utan kontanta betalningsmedel kan sättas på pottan av ”den lede fi” med några knapptryck om det skulle bli aktuellt. Vilket kan bli fortare än vi anar!

Sedan ligger hanteringen av känsliga register ute på utländska privata aktörer. Hur kan någon tro att den lede fi inte skulle utnyttja också den saken om ett läge uppstår?

Våra telefon- och kraftsystem ligger också blottade för varje angripare som kan släcka ned rubbet och det gynnar hans sak.

Måste vi vänta på att få lära oss hur fel det här är den jobbiga vägen, eller törs vi tro att statsmakterna tar tillbaka makten över så viktiga delar från banker och företagare här hemma och utomlands? Eller är aningslösheten lika stor som när vi avvecklade både det militära och civila försvaret eller körde snåla linjen på våra äldreboenden?

Dags för massiva protester mot dumheterna medan tid är!

Hans Ola Berglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel