Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Utländsk personal kan vara svår att förstå

Arbetslösa invandrare som knappt kan prata svenska utbildas till undersköterskor. Ett problem är att en del av pensionärerna kan tycka det är svårt att kommunicera med hemtjänstpersonal med bristande kunskaper i svenska. Pensionärerna betalar för sin hemtjänst och så kan de inte kommunicera med vårdbiträdet eller undersköterskan.

Det mest allvarliga är att det kan bli misstag när det gäller utdelning av mediciner på grund av språkproblem. Jag läste i tidningen GP att en 87-årig kvinna i Göteborg av misstag fick ättikssprit av hemtjänsten i stället för vatten.

Det är många inom hemtjänsten som pratar med en sådan rejäl brytning att man inte förstår. Jag undrar mest hur det är med ensambesök?

Friskolor i Sverige som utbildar undersköterskor kan möjligen ha ett ekonomiskt vinstintresse, så stort elevantal som möjligt och glädjebetyg för att friskolan ska kunna får ett så gott rykte som möjligt.

Otrygg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel