Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Utvisning till Afghanistan värre än baltutlämningen

Tack till extramamman, som för en tid sedan hade en fin och berörande debattartikel om det som gäller återsändandet av afghanungdomarna

Debatt: Utvisning till Afghanistan är en humanitär skamfläck (31 augusti)

Jag fyller 90 år nästa gång, är gammal men ändå plågsamt medveten om vad som händer. Nyss var man så stolt över att vi tog in alla dem som så väl behövde skydd, omtänksamhet, tröst och så vidare. Och vad har hänt? Tillbaka med alla som fyllt 18.

Metoden att bedöma detta är även med röntgen osäker. Känner en gosse som ena gången är över 18 och andra gången under 18.

De ska sändas tillbaka till "säkra" områden, men dessa områden är väldigt osäkert säkra! Dessa ungdomar tillhör oftast en folkgrupp som har det svårt. Deras lycka över det som har hänt dem i vårt land är obeskrivlig! Så kastas de ut till fara och ovisshet. Obegripligt.

Jag är ju så gammal så att jag minns baltutlämningen. Det var förfärligt och kallades Sveriges största skamfläck. Men frågan är, är inte detta värre? Så många omvittnat skötsamma, fina ungdomar går en oviss framtid till mötes. Vem är det nu som ska kallas "orsaken till landets största skamfläck"? Ho vet?

Hopplöst att vara hjälplös

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel