Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vackra Jämtland, se över er sjukvård

Sedan min dotter och hennes man flyttat till Jämtland har jag bara älskat detta landskap. Min dotter, hennes man och mina två älskade barnbarn bor nu i ett eget byggt hus på landet där barnen får växa upp i en fantastisk miljö.

Men ... när det gäller sjukvården är jag allvarligt sagt orolig.

Min dotter, som är en ung frisk, hälsosam kvinna, har vid två tillfällen behövt söka hjälp hos sjukvården. I det första fallet 2012 sökte min dotter hjälp mot smärta och flera missfall. Efter massor av olika analyser hos flera olika läkare som till en början bara sagt att både smärtan och missfallen varit helt normala åker jag upp för att följa min dotter på ett av många gynekologiska besök. Då beslutar sig läkaren för att göra en titthålsoperation. När min dotter väl får komma ner på operation är det på håret att en cysta på hennes äggledare spruckit så när min dotter vaknar upp får hon information om att en äggledare är borta.

I april i år får min dotter en urinvägsinfektion, vilket hon aldrig tidigare haft. Hon medicineras med antibiotika under en vecka. Efter den behandlingen fortsätter det finnas bakterier i urinen och min dotter har en fruktansvärd smärta. Flera antibiotikakurer sätts in, trots detta fortsätter smärtan och är ibland så stark att min dotter knappt kan lyfta sina armar, men så kan det vara säger läkaren.

I juli görs en röntgen efter påtryckningar av min dotter själv, där ser man två stenar, en i urinblåsan och en i njuren. Min dotter får information om att ingen åtgärd kommer att vidtas ännu då kroppen kan ta hand om detta själv. Dottern ska fortsätta äta antibiotika och ta smärtstillande för värken. Läkaren säger dock att om smärtan blir för stark ska hon höra av sig då stenarna inte idagsläget kan orsaka hög smärta. Smärtan fortsätter och fortsätter, min dotter har vid flera tillfällen sagt att smärtan sitter vid svanskotan och att det känns som något sitter där. Vid sista läkarbesöket får min dotter och hennes man som då är med klart och tydligt höra att det är för dyrt med vissa röntgenundersökningar och att det finns många människor som äter morfinpreparat under en längre tid.

Det här är inte okej någonstans. En ung förövrigt frisk och hälsosam person som har sökt hjälp hos sjukvården en gång tidigare ska inte bli behandlad så här. Att ha kronisk smärta, äta antibiotika för något som inte är fastställt i fyra månader är under all kritik. Vackra Jämtland, se över er sjukvård

En orolig mamma och mormor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel