Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad blir bättre med förbifarten?

Anders Edvinsson (AE) utropar att det är bra för Brunflo med en ny sträckning av E14. Problemet för AE är att han kommer inte med några belägg som styrker hans teori. Vad är det som blir så mycket bättre? Är det att de tunga fordonen ska kunna köra fortare?

Att det bara är hälften som stannar till i Brunflo är ändock 5 000 fordon per dygn. Vi har en hel del bygder med förbifarter som har fått en betydligt sämre serviceutbud. AE kan väl tala om vilka bygder som har fått en befolkningsökning och en högre servicenivå av förbifarter.

Debatt: Edvinsson (S): Tillsammans kan vi utveckla Brunflo (5 november)

Brunflo hade 1980 4 658 invånare och 2010 3 890. Minskningen fortsätter. Det har aldrig varit så få elever på Kastalskolan. OK tordes inte lokalt satsa på en upprustning av lokalen på grund av Förbifart Brunflo. 

Denna förbifart kan som mest spara 6 sekunder för de tunga fordonen under förutsättning att de kan hålla 80 km/h hela vägen. En missad växling och all tidsbesparing är förbrukad.

GF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel