Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad gör våra riksdagspolitiker för att återställa bredbandsmiljonerna?

[Sedan den här insändaren publicerades har besked kommit om att pengarna till bredbandsutbyggnad återförs. Reds. anm.]

Kommer Saila Quicklund (M), Anna-Caren Sätherberg (S) och Kalle Olsson (S) att agera för att Jordbruksverket ska återställa de 200 miljoner avsedda för bredbandsutbyggnad, som Jordbruksverket på eget bevåg omfördelat till bland annat slåtterängar?

Frågan ställs då det hittills endast är Per Åsling (C) av länets riksdagsledamöter, som i media reagerat mot Jordbruksverkets beslut.

Debatt: Åsling (C): Coronakrisen visar vikten av bredbandsutbyggnad i länet (8 maj)

Han ska försöka få regeringen att återställa de 200 miljonerna till bredbandsutbyggnad. Det är bra, men det vore ännu bättre om alla länets riksdagsledamöter engagerar sig i frågan.

Jordbruksverkets beslut innebär att planerade bredbandsprojekt ställs in och ytterligare försämrar regeringens måluppfyllelse för bredbandsutbyggnad.

Beslutet är ett hån mot utvecklingen av Sveriges landsbygd. Enda sättet att återställa de 200 miljonerna torde vara att riksdagsledamöterna agerar för att regeringen ska ändra Jordbruksverkets beslut.

Därför borde länets riksdagsledamöter, oavsett partitillhörighet, agera för att bredbandspengarna återställs till det de var avsedda för. Inte minst för att Jämtlands län är sämsta län i tillgång till snabbt bredband.

Casten Blomberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel