Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad görs åt måsproblemet?

Gör länets kommuner något för att förebygga den stundande sommarens måsproblematik?

Varje år under häckningsperioden tenderar vissa måsfågelarter att bli aggressiva och attackera förbigående. Hungriga måsar kan även bli lite onödigt närgångna i sin jakt på mat vilket förstör den finaste sommardag för många.

Sommaren 2020 var enligt egen utsago en av de värre åren på länge då många platser var tvungna att undvikas för den som inte ville bli anfallen av stealth-bombande måskolonier. Klagomålen till myndigheter besvaras oftast med att måsar är fridlysta perioden 1 april– 31 juli och därför inget kan göras.

Görs någonting från kommunhåll för att minska trycket till sommaren? Någonting realistiskt alltså? Jakt till exempel, eller att man använder sig av någon godkänd fälla för fågelfångst som är en väldigt effektiv metod?

Nu i hemesterns tidevarv vore det önskvärt att under årets finaste månader till fullo kunna njuta av de offentliga miljöer som finns.

Undrande medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel