Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad kostar Jamtli?

Jag vill fråga Jamtlis styrelseordförande socialdemokraten Lena Bäckelin om det är sant att Jamtli enbart hade 6 700 betalande besökare under 2013 – och hur ser fördelningen av finansieringen av verksamheten ut i kronor?

Om uppgiften stämmer ger Jamtlis redovisning om 210 000 besökande en falsk bild över verksamhetens affärsmässighet och attraktionskraft.

Som extern betraktare av Jamtlis verksamhet ser jag tre tydliga frågetecken.

• Att ledningen saknar förmåga att nå målet om 2/3 egenfinansiering.

• Att samtliga biljettintäkter inte redovisats.

• Att majoriteten av besökare inte har med Jamtlis verksamhet att göra.

Eftersom Jamtlis verksamhet till större delen finansieras med landsting- och kommunala skattemedel, bör också kravet på museichefen vara att Jamtlis verksamhet verklighetsanpassas och följer vad ägaredirektivet anger gällande självfinansiering, affärsmässighet och mål.

Jag förvånas över att landstinget som befinner sig i ekonomiskt kaos på grund av landstingsmajoriteten S och V bristande ledarskap oblygt stöder extern verksamhet med negativt kassaflöde, trots att landstingets egen verksamhet indikerar ett minus på otroliga 91 miljoner för 2014. Det är oansvarligt av majoriteten S och V att vara så generös med skattebetalarnas pengar – som bättre behövs inom vården.

Hans Wessén (M)

Kandidat i landstingsvalet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel