Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad väntar du på i advent?

Advent betyder väntan. Väntan på vad? De flesta väntar på något. Vi som är troende kristna väntar på Jesus återkomst. Vad väntar du på?

Kanske du väntar på en skön julledighet, fina skidspår eller god julmat?

Är du asylsökande väntar du förmodligen på ett beslut från Migrationsverket eller migrationsdomstolen och hoppas att du ska få börja ett skyddat liv i Sverige.

Är du ensamkommande som fått uppehållstillstånd utifrån nya gymnasielagen väntar du kanske på ett nytt beslut på din förnyelseansökan och hoppas att den ska gå igenom och att du har uppfyllt alla otydliga och flyktiga regler runt denna lag som inte ens Migrationsverket verkar ha koll på.

Du kanske även väntar en plats att bo på så att du slipper vara hemlös och fokusera på var du ska spendera natten och i stället kan fokusera på skolarbetet.

Är du papperslös väntar du på att gränspolisen ska dyka upp och fängsla dig och sätta dig bakom lås och bom i fängelselikt förvar på obestämd tid trots att du inte har gjort något olagligt.

Sitter du på ett av Migrationsverkets förvar väntar du på att bli deporterad till det farliga som du en gång flydde ifrån och kanske du redan planerar hur du än en gång ska fly därifrån om du inte hinner bli tagen av de som du flydde ifrån.

Är du en av alla de som varannan tisdag blivit deporterad till Afghanistan i stor grupp i chartrade plan iförd hand- och midjefängsel, dubbel poliseskort och kanske även var drogad för att dämpa din ångest? Då väntar du kanske på att talibanerna ska hitta ditt gömställe i Kabul för de här förmodligen hört att det kommit en grupp tvångsutvisade från Sverige.

Vad väntar du på? De flesta väntar vi på något.

En kristen som tycker att det är dags att göra något åt diskrimineringen av afghaner i världen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel