Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad väntar i fjällen i påsk? En lång väntan!

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Vad väntar den som trots allt väljer att åka på skidsemester under påsklovet? En lååång väntan!

Påståendet är baserat på uppgifter från Folkhälsomyndigheten, SLAO samt skidanläggningars egna restriktioner.

Skiduthyrningar och butiker har begränsat insläpp för att begränsa trängsel. Detta gäller också vid köp av skipass. Skidbussar begränsar antalet passagerare till 50 procent. Expressliftar begränsar kapaciteten upp till 50 procent, det vill säga en stol som rymmer åtta får lasta fyra, en som rymmer sex lastar tre, och så vidare, med undantag om man är ett slutet sällskap.

I Åre är sedan tidigare kabinbanan och gondolen stängd, så om man vill åka upp till Åreskutan får man åka från Ullådalen via Tväråvalvet med 4 släpliftar med en kapacitet på 1 200 personer i timmen.

Backrestauranger har begränsat insläpp på upp till 50 procent, afterski eller uteservering är stängda sedan tidigare samt kvällspubar och nattklubbar.

Väljer man att åka tåg bör man läsa de nya rekommendationer som SJ utfärdat samt planera en egen eller alternativ hemresa innan man åker, om man skulle bli drabbad av coronaviruset.

Om man planerar en skidtur i fjällen är samtliga STF-stugor stängda med undantag av Sylarna, Blåhammaren, Helags och Storulvån.

EJ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel