Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad var det jag sa? Skidtunneln är i knipa – igen!

Annons

Så var det då dags igen att uttala orden: Vad var det jag sa? Skidtunneln i Gällö är i knipa - igen.

Brukar få höra att jag är pessimistisk och att jag inte sätter värde på att kommunen gör något för att få tillväxt. Tja kanske det, men, även denna gång fick jag rätt att kommunen måste ge mer pengar till tunneln.

Kommunen måste gå in med miljoner i skidtunneln – för första gången: ”Ska inte vara delaktiga i en sån här verksamhet” (3 februari)

Ursäkta, men, vem ska få dumstruten på skallen denna gång?

För inte så länge sedan borgade Bräcke kommun ett lån på 4 miljoner till tunneln. Redan då frågade jag olika politiker i Bräcke hur länge det skulle dröja innan de återkom och frågade efter mera pengar.

Kommunfullmäktige sa ja – borgar för lån på 4 miljoner till skidtunneln (18 april 2018)

Svaret var att nu var det ingen fara, det var flera som köpt kort och olika klubbar hade bokat upp sig, till och med norska landslaget hade varit där och testat skidor och valla.

Ändå ska vi skattebetalare än en gång rädda eländet.

Ledare/Marcus Åsling: Bräcke kommun måste göra det bästa av skidtunneln (4 februari)

Hur länge kommer det att dröja innan kommunen basunerar ut att skatten måste höjas? Seriöst; hur vore det att redan nu anpassa sig efter verkligheten?

Det finns tre simhallar i kommunen som är i stort behov av renovering. En måste stryka på foten och det blir inte den i Gällö.

Skulle inte förvåna mig om det i juni kommer ett pressmeddelande om att man måste höja skatten; då flyttar jag hellre från kommunen.

Har bråkat med kommunen om att kunna arbetspendla från Kälarne till Östersund, men enligt politikerna är det för dyrt. Men att slänga ut pengar på en tunnel, då är det billigt.

Man har även sagt att tunneln är en bra investering för hela kommunen – inte en chans, pengarna som spenderas i samband med tunneln hamnar i Gällö, ingen annanstans.

Vad är det för mening att bo i en kommun där politiker inte vet vad som finns norr om Nyhem? Jag bara undrar!

Ulf Andersson, Kälarne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel