Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad vore glesbygden utan Trafikverket?

Apropå detta med sänkt hastighet; det är ju helt perfekt för mig som bor i Kälarne.

Stora förändringar på länets vägar att vänta – möter stark kritik från politiken: ”En utarmning av Norrland” (7 september)

Från 1 januari 2021 får jag inte reseavdrag, eftersom jag har 9 mil enkel resa. Jag får inte hellre dagsbidraget, som Centerpartiet förhandlat fram, eftersom jag endast har 25 kilometer till Hammarstrand.

Centern och Miljöpartiet tycker nämligen att det inte är några problem med att vara borta 14–16 timmar per dygn, vi gör ju ändå inget då vi kommer hem.

De tycker också att det är helt okej att gå ned till sex timmars arbetsdag med 5 500 kronor mindre per månad, vi har ju ändå inga stora kostnader då vi bor i glesbygd.

Men varför är jag då så glad över sänkningen då? Jo, jag får köra min gamla Volvo 940, som blir veteran i november, vilket då gör att det inte spelar någon roll om jag får reseavdrag eller inte då bilen endast kostar 65 kronor per år, och eftersom den inte får framföras fortare än 80, drar den inte mer än 0,68 liter milen, vilket i sin tur innebär att jag inte behöver byta till laddhybrid eller el-bil, då denna drar mindre med bränsle.

Lägg därtill att med minskat väg underhåll, så kan MP:s medlemmar snart åka höghastighetståg till Göteborg, från Stockholm.

Snacka om win-win, jag slipper bilskatten och C samt MP får tyvärr se mig bo kvar i glesbygd, trots att de vill stänga glesbygden för att kunna öppna gruvor och bygga vindkraftverk.

Som sagt, länge leve Trafikverket, vad vore glesbygden, utan denna organisation!

Ulf-Göran Andersson, Kälarne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel