Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vägsalt ger en falsk trygghet

Hur kan man lura människor in i den falska tryggheten med vägsalt? När det gäller våra vägar så kan man göra tydligen hur som helst. Ni bara öser ut salt. Skiter fullkomligt i att ingen vill ha det där! Varför?

Jag är yrkeschaufför sedan 30 år tillbaka och pratar med folk dagligen. Man förvånas när de säger ”det är ju saltat, då är det ju bara att köra”. Snacka om att vara blåögd.

Finns det konsekvensanalys för allt som ökar sjuttonfalt i och med att saltet sprids – spolarvätska, avfettningsmedel, bilschampo, verkstadsbesök, kärvande bromsar, elfel, sönderpolerade lyktor och så vidare?

Hur kan detta vara försvarbart för miljön? Tredubbling av viltolyckor! Värre olyckor för att folk ökar hastigheten i tron att ingen halka finns. En fullkomlig motsats mot Trafikverkets nollvision.

På E 14 mellan Krokom och Järpen vid Mattmar finns en vattentäkt 20 meter från vägen. Det tas det ingen hänsyn till; inte heller att fina harr- och öringsbäckar går under E 14 och mynnar ut i Storsjön.

Hur ska man få folk att ändra på sig i miljöfrågor när man blir krossad av myndigheterna på detta vis?

Yrkeschauffören

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel