Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Välkomna husbilsturisterna – alla kan inte fjällvandra även om de skulle vilja det

Vad är en turist? För mig är det någon som känner sig nyfiken på att upptäcka nya platser och städer.

Har det någon betydelse om turisten kommer till platsen med bil, tåg, flyg, cykel, båt, husbil eller husvagn? Eller var den bor: hotell, tält, hos kompis eller husvagn, husbil eller i båt? Det beror givetvis på vad man vill göra och varför man söker sig till fjället, staden och vilka intressen man har.

När man läser om ställplatser för husbilar i Östersund så blir man betänksam. Så mycket problem det verkar bli av en grupp som inte kräver så mycket, eftersom det som behövs finns i bilen. Det framkommer åsikter om inköpskostnad för bil och att husbilsägarna ställer sig överallt och att de är snåla som inte kan bo på camping.

Det kan vara så att ”ställplatsturisten” vill vara nära city för att kunna gå promenader eller cykla kortare sträckor, äta lite gott på restaurang och handla lite. Alla kan inte fjällvandra även om de skulle vilja det.

Campingturisten däremot, har behov av stora ytor för att barnen ska cykla och leka och bada. Båtturisten behöver en brygga och lite till.

I flera städer har det under tidigare år varit så att staden bjuder på lättare arrangemang på torg som alla kan delta i, både turister och åretruntboende. Det är fantastiskt trevligt. I år är det förstås annorlunda, tyvärr.

Varför skillnad på turister? Sommaren är kort. Ge plats åt alla .Det behöver inte vara gratis att ha husbilen på ställplats. Givetvis ska det betalas för sophantering och parkering.

Turist Östersund, nästa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel