Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var är alla ni som var med när det gick bra för ÖFK?

Annons

Mycket skrivs på Facebook och i tidningar om ÖFK – håller med om mycket, men jag har lite funderingar kring hur supportrar, sponsorer och styrelsemedlemmar resonerar.

För det första. Jag har sett ÖFK-matcher sedan de var i superettan. Inte mycket publik, men väldigt bra fotboll. När sedan ÖFK gick och vann Svenska cupen och började spela i finrummet var det hopplöst att få tag i biljetter.

Som genuint intresserad av fotboll blev man ju förstås besviken. Kul givetvis att flera jämtar hittat till fotbollsarenan, men var är de nu? Var ni där bara för att synas själv? Frottera er i glansen? Jag sa då och säger det igen – vi fick många nya fans som egentligen inte var intresserade av fotboll.

För det andra – ni som så storskaligt sponsrade ÖFK då, varför gjorde ni det? För att själv få vara i finrummet och ha de bästa platserna på arenan och sitta i VIP-logen? Eller var det för att stötta ett fotbollslag som kom från ingenstans, spelade bra fotboll och med hjärtat? Jag funderar.

För det tredje – styrelsen. Var det bara för att det var lite status att vara med när tåget gick, eller var ni kunniga och intresserade av styrelsearbete i en idrottsförening? Det verkar ju inte vara så att någon har haft koll på ekonomin i alla fall. Har själv jobbat i flera olika styrelser, men har nog aldrig varit med om att man inte har koll på stadgarna. Jag funderar.

Nu känns det som om att råttorna lämnar skeppet. Det är nu det behövs en styrelse som jobbar och tar tag i problemen. Det är nu ni behövs, sponsorer med stora plånböcker. Det är nu ni behövs, alla supportrar.

Det är alltid lätt att var med i medgång. Är själv aktiv inom föreningslivet och vet hur svårt det är att få tag i människor som vill jobba ideellt. Människor som vill göra skillnad för barn, ungdomar och personer som vill träna och tävla.

Lösningen för ÖFK är inte att alla hoppar av. De har räckt ut en hand och vill att vi alla ska hjälpa till. Visst kan jag bidra med att köpa en halsduk, men det känns som en droppe vatten i ett hav.

Jag vill ha ett Norrlandslag kvar i allsvenskan. Det tar nog mera än några få år att etablera ett lag i allsvenskan. Kanske gick det lite för fort för ÖFK. Ordet fartblind kanske kan sammanfatta det hela. Kan vi visa sörlänningarna att vi är värda att vara där? Kan vi enas om att ”vi tror på det här” även i motgång?

Ni spelare och tränare, jobba på och ta poäng nu de sista matcherna. Jag är där (för nu får man faktiskt tag i biljetter.) Men var är ni alla andra som var med i medgången?

Jag funderar.

Majsan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel