Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Var är engagemanget för samerna?

Artikel 42 av 42
Staare 2018 – samiskt jubileumsår
Visa alla artiklar

Samerna hade besök från FN vid sitt jubileum i Östersund. Representanten ansåg att Sverige skulle godta FN:s resolution om ursprungsfolken. Sveriges behandling av samerna kritiserade hon. Vi har plats i FN:s säkerhetsråd men går emot FN i denna fråga.

Jag anser det som en skam att inget händer. Västbanken är viktigt för oss, men vår behandling av samerna är närmare och bör vara av större vikt att lösa snarast (vår egen "Västbank'”).

Vi har egna riksdagsledamöter. Jag efterlyser deras intresse och engagemang. Den ende som jag sett något från är centerpartisten Per Åsling. Plus för honom. Vad gör ni andra? Räta på ryggen och ta fram storsläggan.

Ni kan först läsa det Birger Ekerlid, Stefan Nolervik och många andra skrivit på Facebook och i våra tidningar. Det borde ge er råg i ryggen, även till andra medborgare som har makt och möjligheter.

Det är hög tid att något händer, eller ska det dröja 100 år till?

Lars Viklund, Torvalla Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel