Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var är presidenten?

Vår president i republiken Jamtland har inte uttalat sig om de svenska och internationella kraftföretag som invaderar republiken samt reser ”väderkvarnar” på väl utvalda höjder och strategiska platser.

Inte heller har presidenten uttalat sig om den pågående pandemin och tillströmningen av virus från Sverige.

Den jamtlandska republikanska armen verkar ha avvecklats utan att presidenten tagit hänsyn till omvärldens ambitioner att upprusta, infiltrera och utarma vårt land, republiken Jamtland.

Att såväl vattenkraft som råvaror under flera år varit utsatt för utvinning utan att skatt kommer republiken till del, är väl känt. Nu är det vår energi från vindkraft som med nordvästliga vindar blåser pengar till företag i Sverige och kontinenten.

Den energi som produceras bör beskattas och skatten bör komma de jämtländska kommunerna till del. Skatten bör baseras på produktion av energi samt försämringar med anknytning till friluftsliv och miljö. Det senare med en skönhetsskatt.

Ett uttalande i nyhetsmedia för att stödja sjukvården i deras kamp mot covid-19 är det minsta som kan begäras av vår president. Brasiliens president uppmanar sina innevånarna att inte klaga och USA:s före detta president, Trump, var i mitt tycke oengagerad. Det skulle vara klädsamt om vår president visade intresse för medborgarna och åtminstone påtalade vikten av att hålla distans i liftkön.

Republiken Jamtlands befrielserörelse bör snarast aktiveras och ett presidentskap som är på livstid avskaffas. En ny president bör snarast tillsättas genom ett fritt och demokratisk val!

Lennart

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel