Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var finns vårdplatserna inför den andra coronavågen?

Läser med glädje och stolthet att 73 läkare skrivit under en debattartikel angående bristen på sjuksköterskor, försämring i arbetsmiljö samt bristen på vårdplatser och hur detta kommer slå mot en andra våg covid-19. Glädje och stolthet hur vi alla närmast patienterna står enade tillsammans.

Debatt: 73 läkare: Inse allvaret – bristen på sjuksköterskor har allvarligt försämrat läget inför en andra coronavåg (25 november)

Vi alla ställer oss frågan: Hur rustade är Region JH för den andra våg som strömmar in över vårt land? Maria Söderkvist säger ”Förutom kirurgen ser det totala antalet lediga vårdplatser bra ut just nu”.

Maria Söderkvist, jag kan också få statistik att se bra ut! Du får gärna förklara var vårdplatserna finns! För vi som jobbar har faktiskt tillgång till att se antal lediga platser inom regionens avdelningar. De allra flesta vårdplatser som du nämner finns på:

• neonatalavdelningen

• barnavdelningen

• förlossningen

• BB-avdelningen

Och det är inte alltid det finns platser där heller. Berätta i stället hur platssituationen ser ut på kirurgen, medicin och ortopeden.

Maria Söderkvist säger även att man ”har en beredskap för ökat tryck inom vården. Och att mycket av de förberedelser och arbete man gjorde i våras har finslipats och kan aktiverats”.

Maria, jag vet att du fått information om ökat tryck på akuten nu, ett ökat tryck på akutens ”orena” sida där misstänkta covidpatienter hamnar, att vi har svårt att hinna med. Du vet att vi önskar mer personal på den sidan. Visa att ni har en plan, för vi behöver hjälp nu.

Utdragen statistik om ökning av misstänkta covidpatienter ljuger inte. Infektionsavdelningen larmar om brist på undersköterskor inför en andra våg i. Visa oss då att ni har den beredskap du säger!

Personalbristen på sjukhuset försvårar inför andra vågen – undersköterskor fattas (19 november)

Jag har inte sett eller hört något om en beredskapsplan inför en andra våg. Visa oss anställda planen, annars är det bara tomma ord!

Stefan Sandman, ledningssjuksköterska, akuten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel