Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vård på dina villkor

Det spelar ingen roll vem du är eller var du bor - alla människor har rätt till en likvärdig, jämlik vård. En god medicinsk kompetens ska kombineras med ett gott bemötande.

Det finns tillfällen i livet när ett gott bemötande är extra viktigt. Den som besöker hälsocentralen eller sitter på akutmottagningen känner sig ofta både orolig och utlämnad. Likaså om man vårdas inneliggande på sjukhus. Därför måste mötet med vården präglas av professionalitet, värdighet och medmänsklighet.

Vården måste också utgå från människors olika behov och erfarenheter. Två patienter med liknande besvär eller sjukdomsförlopp har rätt till samma relevanta medicinska vård och ska samtidigt bemötas utifrån sina egna förutsättningar. Två tonåringar med ätstörningar kan ha olika behov av hjälp. Två gamla människor med samma medicinska problem kan även de ha olika behov av hjälp. Likaså två cancersjuka patienter. Vi är alla olika.

En röst på Kristdemokraterna i Jämtlands läns landsting är en röst för människovärde och etik i vården. En röst för en god värdegrund.

Ingrid Gustafsson (KD)

sjuksköterska och kandidat till landstinget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel