Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vårda den ordinarie personalen i stället

Hur långsiktig är regionen om man nu höjer lönen för stafettsjuksköterskor för att ens få till bemanningen?

Regionen höjer timlönen för stafettsjuksköterskor: ”Oerhört svårt att få hit folk” (25 mars)

Är de inte dags att dra i handbromsen, ta till sig av all kritik som ni fått och göra om och göra rätt?

Läkare varnar för svåra komplikationer när operationer ställs in: ”Ingen ska kunna komma efteråt och säga att de inget visste” (25 mars)

Vårda den ordinarie personalen, ge dem vettig lön och villkor så ska ni se att fler stannar, arbetsmiljön blir bättre och ni slipper betala dyra stafettsköterskor. Gör regionen attraktiv som arbetsgivare så kommer problemen med bemanningen försvinna. Visa uppskattning för den personal som slitit ont under pandemin.

Försök för guds skulle inte lägga över skulden på den personal som belyser problemen, det är inte de som är problemet. Att ens tänka tanken att det är personalens fel att regionen inte är attraktiv som arbetsgivare är skandalöst, ännu värre att uttala sig så!

Backa bandet, gör om gör rätt, erkänn att ni gjort fel och gör de snarast, så kanske ni kan rädda någon form av förtroende för er styrning av regionen.

Medlidande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel