Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför beter sig ungdomar med epa-traktor så illa?

Det har varit mycket insändare om ungdomar som kör och åker epa-traktorer och hur de uppför sig. Nu har jag sett med egna ögon hur illa de kan bete sig.

De har flyttat från de centrala delarna och stora parkeringar till Spikbodarna – alltså jag blir så beklämd hur de beter sig. Eftersom det är motorfordon inblandat så förstår jag ju att de kan ta sig dit de vill utan bekymmer. Lite utanför stan kan de spela så hög musik de vill, men vad jag inte förstår är varför måste det skräpas ner och eldas upp en husvagn. Var går gränsen?

Läsarkommentar: Är det verkligen passande att försvara A-traktorer på ledarsidan? (17 juli)

Jag har aldrig sett så många epa-traktorer och små bilar med trianglar i stan som nu. Det är inget sunkigt skräp de kör omkring i direkt. Har ungdomarna så bra ekonomi att de kan köra omkring i fordon som kanske kostar 100 000 kronor? Och drivmedel är inte billigt. Så då tänker jag att någonstans är väl föräldrar inblandande. Kanske borde föräldrar ta ett större ansvar för sina barn, för de är väl barn när de är under 18 år, eller?

Kanske är det någon förälder som läser detta, så snälla se till att era barn tar ansvar och beter sig som man ska i trafiken och i största allmänhet. Varifrån kommer tanken på att skräpa ner och i allmänhet bete sig dåligt?

Har också sett att polisen tagit flera fordon som kört alldeles för fort, hur kan det komma sig? Någon form av körkort måste de väl ändå ha bekostat.

Ingen är rädd för någonting längre, varken om sina egna liv eller andras saker. Du förälder till ett barn som kör omkring i epa-traktor, ta tag i problemet nu innan det händer värre saker.

Bekymrad stadsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel