Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför bryta sönder en fungerande verksamhet?

Skola är inte bara lektioner och lokaler. Skola handlar också om tryggheten i att sitt närområde ha en en gemenskap med klasskamrater även på fritiden.

Promenaden till och från skolan är en andhämtning, ett fysiskt och mentalt mellanslag mellan olika verksamheter. Att stuvas in i en bil för att i förbifarten avlämnas på skolan av förälder på väg till jobbet kan vara nog så stressigt. Fraktandet av barnen är omfattande redan som det är.

Ett huvudmål när Körfältet byggdes var att skapa en så bilfri tillgänglighet som möjligt till till skolan. En annan synpunkt var att möjliggöra integration mellan särskola och grundskola, vilket fungerat bra, som jag minns.

Har det blivit omodernt med integration nu? Vad ska bli bättre med nyordningen? Tänk om det finns någon som ger ett tydligt, inte alltför svårbegripligt svar!

Varför helt bryta sönder en fungerande verksamhet? Kan man gå lite smidigare tillväga och behålla grundskolebiten? Varför detta drastiska steg? Något som blir billigare i pengar räknat? Något som kanske i själva verket medför så många nackdelar att den beräknade ekonomiska vinsten blir en förlust på andra områden?.

Jag har jobbat på Körfältsskolan som grundskolelärare och speciallärare i många år; jo, jag tycker jag kan lite om elever.

Heja politikerna - det är starkt att våga lyssna till olika synpunkter och till och med våga ändra tveksamma beslut.

Heja föräldrarna - ni gör ett jättejobb för era barn.

Lisbeth Svensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel