Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför får inte kopplade hundar följa med på Frösö kyrkas kyrkogård?

Efter att ha besökt kyrkogården vid Frösö Kyrka i coronatider, och mötts av skyltar med budskapet att hundar inte får komma in på gravplatsen, blir den självklara frågan var problemet finns att hitta igen när en livspartner, tillsammans med den tidigare gemensamma kära hunden kopplad, ska besöka den efterlämnades grav.

Kan det möjligen vara så att ett enkelt budskap som ”gärna hund men kopplad” klokt skulle placera Svenska Kyrkan närmare den vanliga människan, som alla vet med stor klokskap finns att hitta igen också i det här sammanhanget .

Frösö församling kan väl slå en pling till flera kyrkogårdsförvaltningar som jag av egen erfarenhet vet är både trevliga att prata med, och som dessutom kan berätta för sina oroliga kamrater att hundbajset hos dem ligger säkert i därför avsedda tunnor, och att de själva, när det inte handlar om mänsklighetens pågående ovissa framtid, mestadels berättar om en god nattsömn.

Bertil Paulson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel