Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför förekommer Krokoms kommundirektör medborgardialogerna?

Vill kommundirektörer Jonas Törngren förekomma medborgardialogerna som drar i gång 22 oktober om Krokoms kommuns tillväxt och målet att vi ska bli fler invånare i kommunen, när han i media uttalar sig om förslagen om skolnedläggningar i Aspås och Rödön?

”Aspås och Rödön är tillräckligt livskraftiga byar för att klara av det.” Vad ska vi då med medborgardialogerna när direktören redan pekat ut riktningen och offrat Aspås och Rödön?

Är det kommundirektörens medvetna intention att man ska skrämma medborgarna för att de ska bli rädda och arga, är det så ”kreativa lösningar” kommer tillstånd?

Så här står det på Krokoms kommuns hemsida angående medborgardialog i Krokom: ”Demokrati är mer än att rösta var fjärde år. Krokoms kommun vill utveckla kommunen i dialog med dig som lever och bor här. Medborgardialog handlar om att se medborgarnas kunskaper som tillgång för att forma framtidens kommun.”

Det kommundirektören gör är att förekomma medborgardialogerna och förminskar den demokratiska processen. Sedan är det inte kommundirektören som har bestämmande rätt i denna fråga, utan det är en fråga som ska avgöras av kommunfullmäktiges politiker efter att de tagit del och analyserat inspelen från medborgardialogerna.

Aspås – Vi ger Krokom växtkraft

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel