Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför har ni inget tjejlag, ÖFK?

 Just nu är det bara killar som spelar i ÖFK. Jag är en tjej som alltid har velat spela i ÖFK. Alla i ÖFK säger att de står för ett jämställt samhälle, men varför har ni då inget tjejlag?

I alla tider har det varit att mannen har varit ute och jagat medan tjejen har varit hemma och skött sysslorna och lagat mat, men det ska de bli ändring på.

Tjejer ska få exakt lika mycket uppmärksamhet som killar i fotbollsvärlden.

Det är samma sak som allsvenskan och damallsvenskan, VM och dam-VM, fotboll och tjejfotboll, Womens Champions League och Champions League.

Det är extremt orättvist. 

Men detta kan vi ändra på! Om ni skulle ta mod till er att hjälpa till så skulle det vara ett jättebra exempel på en bra fotbollsakademi, och ni skulle varit mångas förebilder, just för att ni har införskaffat ett tjejlag.

Till och med på er hemsida står det om att ÖFK är Sveriges första hbtq-certifierade klubb, men ändå har ni inte ett tjejlag, varför inte? 

Mitt krav är att ni ska göra ett tjejlag också.

Thea Gustafsson

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel