Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför har vissa affärer blivit ungdomsgårdar?

I dessa tider när besöksantalet ska begränsas och inköp utföras ensam så tycker jag det är märkligt att vissa affärer tillåter dessa stora ungdomshjordar. Ingen av mataffärerna i city går längre att besöka just på grund av detta, ändå provar jag så olika tider som mitt arbete tillåter. Dessa klungor på 8-10 personer bara vräker sig fram och tar ingen hänsyn alls, påpekar man att tänka på avståndet så får man oförskämda svar tillbaka. En enda gång har jag sett någon ur personalen säga till att de som inte ska handla får vänta utanför. Ja det kanske de gör men oftast står de då i passager och framför ingångar.

Är information om pågående pandemi och restriktioner inget som tas upp i hem och på skolor? Eller är det så illa ställt med dagens ungdom att de inte har förstånd nog att ta till sig information, varken muntlig eller skriftlig?

Sedan kan jag ju också säga att vissa 70-plussare agerar precis likadant. De bara kliver på och struntar fullständigt i om de kommer nära eller inte. Det sker på affärer men även ute i det fria. Har de dessutom munskydd så kommer de ända in i skoskaften på en. Tråkigt att förstånd saknas även där. 

Det är tur att det finns online-handling med hemkörning även för mat så nu håller jag mig till det, att handla i centrum är det slut med. Det går inte att tro på en levande innerstad om människor ska riskera sin hälsa för att kunna vistas där och göra inköp.

Albertina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel