Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför kan vi inte få en bankomat i Lit?

Annons

Handelsbanken är den enda kvarvarande banken i Lit, men dess existens verkar också hotad. Den är öppen endast vissa dagar i veckan.

Varför kan Lit, som numer är en större tätort, inte kan få en bankomat installerad? När Handelsbanken stänger för gott är vi utan möjlighet att ta ut kontanter!

Jaa, jag vet att vi är på väg mot ett kontantlöst samhälle, men hur ska äldre och sjuka kunna hantera sina räkningar då de inte har, eller kan, hantera en dator? Det finns gamla människor som inte har några barn som kan hjälpa dem med räkningarna.

Ett kontantlöst samhälle är att ta ett steg bakåt i tiden; det måste ju vara möjligt att ta ut pengar från en bankomat?

Jaa, säger nu vissa, man kan ta ut kontanter i affärer i Lit. Förvisso är det väl så, men då oftast bara en kassa är bemannad, så leder det till viss irritation längre bak i kön, då man måste göra ett uttag till för att få kontanter i handen.

En bankomat är väldigt efterfrågad i Lit, så jag tycker banken kan installera en sådan, en för större uttag av pengar som inte butikerna tillåter.

Ständut kontantlös!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel