Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför måste jag acceptera att lösa hundar hoppar på mig?

Annons

Jag har bott åtta år på samma ort i länet nu, och har trivts väldigt bra här. Men för några år sedan så fick jag tillbaka min hundrädsla som jag hade haft som liten, och lyckats jobba bort.

Jag blev mycket skrämd av en lös hund som kom emot mig på min promenad. Hundägaren försökte ropa in hunden i stället för att komma och lösa situationen på plats, följden blev att jag fick vända och gå samma väg tillbaka.

De första åren jag bodde här tyckte jag att hundägarna skötte sig mycket bra, men nu har det blivit sämre och sämre. Det är verkligen inte roligt de gånger när jag är på promenad och ser lösa hundar, och måste vända om och ta en annan väg.

Och att få förståelse för detta är verkligen inte lätt, då de flesta verkar tro att absolut inte en enda hund skulle göra något illa.

Vi har själva haft hundar tidigare (under de åren när jag inte var hundrädd), så jag kan tyda hundens kroppsspråk. Den hund som gjorde så att jag fick tillbaka min rädsla, hade utan tvekan aggressivt hoppat på mig om jag inte hade vänt om.

Och vad är det som säger att även om hunden är snäll och vill hälsa genom att hoppa upp på en, så måste jag acceptera det? Jag har tagit upp detta med folk här, men då det tydligen inte hjälpt vill jag nå ut till flera.

Jag vill precis som andra kunna ta mig en avkopplande promenad, kunna gå den väg jag har tänkt mig utan att behöva vända om. Jag hoppas jag att alla hundägare skärper sig, hur snälla hundar de än tycker att de har !

En som vill kunna få fortsätta trivas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons