Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför så sorglig färg på Järpens trygghetsboende?

Annons

Häromdagen anlände jag med tåg till Järpens station. Det gula stationshuset lyste upp och det kändes skönt att vara hemma. Kom att tänka på att det var Jokkmokks-Jokke som en gång målade stationshuset. Han målade för övrigt flera stationshus.

När jag passerat huset och kommit på parkeringen ser jag det omtalade ”svarta huset” (så kallat trygghetsboende) som är beläget mitt emot. Jag har absolut inte något emot svarta hus, de kan vara väldigt vackra när de står på rätt plats och inte är så dominerande som de här svarta huskropparna.

Platsen är bra med tanke på närhet till buss och tåg, men marken runt om skulle ha varit större. Nu får man intrycket av att husen sluttar rakt ner i asfalten. Finns parkeringsplatser för alla 65-plussare som önskar?

Vem valde den sorgliga färgen? Järpens Hotell, som fanns mitt emot tidigare, var liksom stationshuset gult och välkomnande!

Solan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel