Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför saktar ni inte ned när ni möter ett hästekipage?

I flertalet år har jag tillbringat stor del av min fritid i stallet hos en god vän i Halåsen. Något som aldrig slutar förvåna är bil- och lastbilsförares brist på respekt när de får möte med hästekipage.

Hästarna i stallet är alla trafiksäkra, men många av er som vi möter på vägen fortsätter att gasa i hastigheter uppemot 90 km/h. Vägen är bitvis rejält doserad i kurvorna, ni kan lika gärna möta en älg som står mitt i vägen. Hur tänker ni?

Vi försöker hålla oss ifrån Halåsenvägen i största möjliga mån, men för att nå ridbara vägar måste vi rida en bit på den vägen. Vi respekterar er, varför respekterar ni inte oss?

Häromdagen mötte jag två ekipage – en bil som saktade ner mitt framför oss och sedan gasade på igen, sedan en lastbilschaufför som saktade ner och som faktiskt tänkte sig för.

Snälla ni som kör Halåsenvägen mellan Lit och Åskorset – sakta ner och håll avstånd! Vi vill komma hem till våra familjer med livet i behåll, inte i en kista. Tror ni känner likadant.

Orolig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel