Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför ska alltid männen bestämma?

Varför ska rosa alltid vara en tjejfärg och blå en killfärg?

Varför ska alltid alla män i andra länder bestämma?

Varför är det män i historien som man får veta mest om?

Varför har det alltid varit män som haft makten i världen?

I vissa länder får inte kvinnor köra bil.

I många länder bestämmer männen allt.

I vissa länder får kvinnor skylla sig själv om de blir våldtagna.

Tycker ni att det är rätt? Det tycker inte jag. Jag tycker att alla människor ska bli behandlade som människor och att vi ska vara lika mycket värda.

Är det bara jag som tycker så? Troligen inte men vi måste göra något åt det, eller hur?

I Sverige har vi det rätt bra men saker kan fortfarande ändras, som till exempel lönen kan vara lika för både män och kvinnor.

Varför är vissa saker "tjejigt” och andra "killigt”? Vi är människor och inte två olika sorters varelser. Jag älskar blått, turkost och gult, men gillar också lila och rosa. Jag vet att det är många mer som gör det, både killar och tjejer. Alla borde få ha sin egen smak och tycka vad de vill om till exempel färger, kläder och frisyrer oavsett om man är kille eller tjej.

Har ni tänkt på vilka det är som  tar upp det här med jämställdhet? Jo det är oftast kvinnor som gör det. Varför är det så?

Och varför är det många som fortfarande säger att kvinnor inte är lika bra och starka som män?  Om alla var lika mycket värda skulle världen vara mer rättvis och fler kvinnor skulle försörja sina familjer och skaffa ett bra jobb.

Bella Leonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel