Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför ska busstorget bebyggas?

 
Planerna för Busstorget
Visa alla artiklar

Planeringen av Gustav III:s torg har skötts i grunden totalt fel. Varför ska torget bebyggas? Det verkar som om ingen har ställt den frågan.

Har funktionen som resecentrum för lokaltrafik och länstrafik spelat ut sin roll? Nej, det verkar ju inte så eftersom man måste jobba med krystade nödlösningar av busstrafiken för att kunna bebygga torget.

Finns det ett stort behov av centralt belägna affärslokaler? Nej, det verkar det inte finnas. Det finns ganska gott om tomma lokaler.

Är det brist på hotell i området? Nej, här finns ju i alla fall redan två större hotell.

Är det brist på kontorslokaler i området? Knappast, rådhuskvarteret har stått tomt i några år, men kommer nu att renoveras och byggas om så man får in cirka 600 kontorsarbetsplatser. Kommunen lär knappast utöka kostymen med 600 nyanställda, utan man flyttar hem personal som idag hyrs in i lokaler ”på stan”.

Är det så ont om mark för bostäder att man måste ta till denna centralt belägna yta och för all framtid täppa till den med byggnader? Nej, det finns gott om mark för att bygga bostäder.

Har kommuninnevånarna uttryckt starka önskemål om att få denna bebyggelse? Nej, inte vad jag känner till. Tänk om man inte vill att torget ska byggas bort? Är det någon som frågat oss skattebetalare? Inte så vitt jag vet.

Tänk om vi skulle vilja ha kvar en öppen plats, till exempel en fin park eller något annat, som kunde lyfta Östersund mer än ytterligare några hus, om vi ändå ska flytta på busstrafiken. Bara för att man nu kanske har fått en lösning som kan godkännas med hänsyn till riksintresset verkar ingen ha stämt av med vårt intresse?

Frågan är alltså fortfarande: Varför ska torget bebyggas? Vem/vilka av politikerna vill ta åt sig äran för att ha drivit detta projekt? Det kan vara bra att veta inför nästa val.

Östersundare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel