Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför stänger ni av värmen på skolan?

Annons

Hur tänker de som bestämmer i Krokoms kommun? En situation som år efter åt upprepas: värmen stängs av. Varför?

Lärarna går på ledighet, men vi är fler på skolan som jobbar några veckor till; fritidspersonal, kontoret, städet och våra barn som av olika anledningar måste vara på fritids under sommarlovet när andra är hemma.

Då är det extra viktigt att man ska må bra, inte sitta runt ett element med jacka och filtar och tro att man är ute i skogen en kall dag.

Några hantverkare som måste utföra olika jobb undrar varför man ska jobba i kyla när man är inomhus. Varför ska vi jobba på en nerkyld arbetsplats? Efter att värmen stängs av kyls det ner mer och mer.

Det börjar alltid med att vi måste ringa vår vaktmästare inom kommun och be om fler element. Får alltid som svar ”har inga”, sedan kommer han med en eller flera byggfläktar. Han gör nog det han kan.

Börjar bli ohållbart att bedriva en verksamhet med att alltid frysa när det blir sommarlov, att alltid behöva be om mer värme.

Fritids flyttar upp till förskolan under ett antal veckor. Där finns det i alla fall värme.

Sedan har vi den otroliga uppstarten som upprepas även den år efter år. Kommer tillbaka efter sommarledighet; kallt inomhus. Har vi möjlighet åker vi på jobbet och laddar i gång några element eller byggfläktar någon dag före för att få en någorlunda bra start för oss alla.

Småbarn leker på golvet, det får man inte glömma bort. Varför inte vänta någon vecka, varför inte starta lite tidigare?

Vi måste vara rädda om varann, annars blir vi sjuka.

En som fryser!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel