Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför välkomnas fritidsresenärer till länet?

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Öppet brev till Region Jämtland Härjedalen och Länsstyrelsen i Jämtlands län

Vi har en sjukdom som allvarligt hotar liv och hälsa för en stor del av befolkningen; covid-19.

Sjukvårdskapaciteten är från början otillräcklig. Stora ansträngningar görs för att maximera denna, innan alltför många insjuknar och kräver kvalificerad vård.

Hög sjukfrånvaro kan även komma att hota vitala samhällsfunktioner.

Det finns stor brist på både sjukvårds- och skyddsmateriel.

Som arbetsgivare har ni redan i dag svårt med både uthållig bemanning och säkerställd långsiktig försörjning med adekvat skyddsutrustning.

Denna brist är så påtaglig att enskilda personer och företag inköper eller tillverkar improviserade skydd av olika slag för att åtminstone ha något att erbjuda personalen.

Eftersom ni i nuläget inte beräknas kunna hantera alla insjuknade rekommenderar ni i stället stora delar av befolkningen (de över 70) att i stället isolera sig tills vidare.

En viktig del i strategin är därför att söka senarelägga spridning för att få tid att bygga upp beredskapen. Som del i detta finns det nationella rekommendationer att begränsa resandet till absolut nödvändiga resor.

Trots detta välkomnar ni 10 000-tals fritidsresenärer till länet. En stor del av dessa kommer från de delar av landet där smittan är mest spridd.

Hur tänker ni vad gäller ert ansvar för befolkningen i Jämtland Härjedalen och för era verksamheter?

Mats Bauer, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel