Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vart är Jämtkraft på väg?

I ett antal år var vi i Jämtland mycket stolta över att ha en elleverantör som hade marknadens lägsta elpriser.

Plötsligt en dag när priserna var förhållandevis höga på hela marknaden på grund av kyla, så deklarerade kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) att man hade beslutat sig för att höja företagets elpriser och lägga sig någonstans i ”mitten”. Vår jämtländska stolthet fick sig en smäll. Detta inträffade för ett antal år sedan.

I dag har Jämtkraft ett av landets högsta priser – vad har hänt? Jämtland är en av Sveriges största elleverantör av fossilfri kraft; vattenkraft.

I dag investerar Jämtkraft sitt kapital i framtida vindkraftparker här i Europas sista vildmarker. Vilka är de som bygger dessa parker? Jo, oftast utländska gästarbetare. Var ska kraften förbrukas? Jo, den ska levereras till Europa och framför allt Tyskland.

Alltså, vi jämtlänningar med ganska låga medelinkomster är de som får betala för denna katastrofala utveckling. Den långsiktiga utsugningen av regionen accelererar.

Vore detta något för den granskande journalistiken att titta lite närmare på?

FE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel