Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vart har våra regionpolitiker tagit vägen i coronakrisen?

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Var är våra regionpolitiker i denna kris? Vi är mitt i en av de största kriserna i modern tid och då bör vi kunna förvänta oss att våra politiker faktiskt tar det ansvar som vi medborgare gett dem.

Två gånger har jag uppmärksammat att de ledande centerpartisterna uttalat sig kopplat till covid-19.

Ena gången var det hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Tom Silverklo (C) som ansåg att det viktigaste var att luckra upp alkoholmonopolet, och andra gången var det Eva Hellstrand (C), regionens högsta politiker, som i ena andetaget tyckte att man fått för lite pengar från staten – för att i nästa skänka bort 25 miljoner kronor till privata vårdgivare.

Lite ansvar förväntar jag mig faktiskt från våra regionala politiker. Staten presenterar lösningar och kommer med pengar. Er ser jag inte röken av, och vid de två gånger ni varit ute så handlar det inte om att göra mig trygg i att vårdpersonalen får de förutsättningar de förtjänar och behöver.

Upprörd jämtlänning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel