Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vem är vården till för?

Det pratas mycket i riket nu om nedmonteringen av äldreomsorgen. I Östersunds kommun har man emellertid lyckats med att bli värst i klassen när det gäller att försämra den.

Här är ett exempel i min närhet: en 99-årig kvinna, ser dåligt, hör dåligt, har stora svårigheter att röra sig och har hjärtsvikt med stundtals andningssvårigheter.

Hon har valt att bo hemma och vill klara sig själv med påklädning och hygien. Det hon har behov av är hemsjukvård, men det kan hon inte få just på grund av att hon vill klä på sig och tvätta sig själv.

Man kräver av henne att hon ska ta sig till hälsocentralen, när hon får något problem som rör hälsan. Viket hon alltså inte är kapabel till. Hur har ansvariga inom kommun och region tänkt här? Hennes dotter gick i väggen efter att under lång tid stånga huvudet blodigt mot ovilliga och empatilösa företrädare för den så kallade vården. Jag frågar mig vem vården är till för?

Östersunds kommun är en skamfläck i Sverige när det gäller omsorg om de äldre.

Ledsen kommunmedborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel