Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vem svarar för driften av Thomée i år?

Östersund kommun har gjort en omfattande renovering av Thomée. I maj 2017 tog kommunstyrelsen beslut utifrån denna bakgrund:

”M/S Thomée är ett svenskt fartyg, som byggdes 1875 på Motala varv i Norrköping och som har trafikerat Storsjön i Jämtland sedan 1880. M/S Thomée ägs i dag av Östersunds kommun och båten har erbjudit turer till Verkön samt kortare rundturer eller turer med levande musik ombord. Thomée är namngiven efter Anders Jakob Thomée.

Under 2015–2017 har Thomée genomgått en omfattande renovering och förhoppningsvis kan båten nu åter trafikera Storsjön under sommaren 2017. Då renoveringen och slutlig besiktning dragit ut på tiden så bedömer kommunledningsförvaltningen att det inte finns tid och förutsättningar för att upphandla drift av Thomée inför sommaren 2017 utan förslaget är att verksamheten under sommaren 2017 skall bedrivas inom kommunens kultur- och fritidsnämnd.”

Det blev ett antal turer under sommaren 2017. På kommunens hemsida kan jag idag läsa följande:

”Turer med M/S Thomée Under sommaren 2017 skötte Östersunds kommun driften av motorbåten M/S Thomée. Båten var återigen ett härligt inslag i sommarens Östersund. Historia M/S Thomée (motor ship)”

Nu är det snart 1 april och jag har under februari och mars försökt få information om hur Thomée ska trafikera Storsjön under 2018. Jag har ett par bokningar som jag vill göra.

Jag har kontaktat kommunens kundcenter, men de har ingen information. Jag har via telefon talat med kommunens tillväxtchef som har ”Thomée på sitt bord”. Jag har även haft kontakt med ordföranden för Destination Östersund.

Jag förstår inte att kommunen väntar till i början på april innan man klarar ut vem som ska svara för driften av Thomée sommaren 2018!

Per Söderberg, f d kommunalråd (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel