Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi behöver ”Hittaut” på vintern också!

Kanske något överdrivet, men orienteringsklubbarna som skapat ”Hittaut” är i mina ögon organisationer som skapat en femetta i friskvård.

Att leta kontroller (checkpoints) med hjälp av karta och kompass i närområden och en bit utanför, i mitt fall, Östersund, resulterade i ett behov att hitta alla de 300 kontrollerna som fanns på de olika kartorna.

Under mitt letande av kontroller såg jag inte ett enda virus, men däremot många glada, men också ibland desorienterade personer, som tacksamt tog emot tips. Här tillkom en social dimension. Min enda negativa upplevelse var när en hund kissade på min ena sko. Hundägarens ursäkter var imponerande.

Nu har det uppstått ett vakuum. Det finns ett behov, och ett starkt sådant, att få fortsätta sökandet i en vinterversion av ”Hittaut”. Men med för årstiden anpassade kontroller.

Min vädjan är att orienteringsklubbarna hittar ett sätt att skapa en ”hittaut-vinter”. Jag är helt övertygad om att människorna blir gladare (och äldre), om man lockar med den här typen av friskvård.

Göran +70

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel