Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi behöver vår Syncentral – gör inga drastiska besparingar där

 
Miljardunderskottet i vården
Visa alla artiklar

Läser att Region JH vill höja skatten med 50 öre. Det har jag full förståelse för i den hopplösa ekonomiska situation som regionen befinner sig i. Sedan en tid tillbaka planeras också kostnadsbesparande åtgärder, allt för att försöka få balans i räkenskaperna.

Nu signaleras det från regeringen om mera pengar till de mest utsatta regionerna och kommunerna. Det är välkommet. När man som jag lever med det svåra funktionshindret att inte kunna se, är det viktigt att samhället erbjuder kompensatorisk hjälp, som bidrar till att man, på ett aktivt sätt, kan vara delaktig på samhällets olika områden. Jag är, trots att jag passerat 80, ännu vid god hälsa. Jag försöker vara aktiv i min dagliga livsföring både med hushållsarbete, matlagning, inköp, tidningsläsning och så vidare. Tack vare min fru, insatser från goda vänner och ett fantastiskt samhälle, kan jag dessutom vara aktiv med såväl motion, som deltagande i föreningslivet.

När jag hör talas om besparingar på Syncentralen blir jag lite rädd. Det är genom stöd och hjälp från Syncentralens personal jag fått lära mig att orientera i min närbutik, där vi gör våra dagliga inköp. För att kunna tillgodogöra mig mina dagliga tidningar är jag helt beroende av erforderliga hjälpmedel med dess avancerade teknik. Jag är dessutom flitig användare av min dataanläggning. På Syncentralen finns nödvändig kompetens för den support jag har så stort behov av.

Vi är många i vår region, med varierande synnedsättning, som är beroende av denna institution, för att vi ska kunna leva ett så normalt liv som möjligt. Därför vill jag rikta mig till Region Jämtland Härjedalen – tänk på detta i ert besparingsarbete! Gör inga drastiska indragningar på vår Syncentral. Vi är många, som ser dåligt eller inte alls, som är beroende av den goda service deras personal ger oss.

Kurt Folkesson, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel