Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi börjar tappa fokus på att skydda oss mot smitta

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Dessvärre är det så att vi alla, mig inräknad, börjar tappa fokus.

Vi blir på något sätt mätta och struntar i det mesta när det gäller pandemin. Dock är det nog så att vi skulle klara oss mycket bättre både här i norr och på sydligare breddgrader i Sverige, om inte resandet från storstadsregionerna (läs Stockholm) blev så stort.

Tyvärr, i det här fallet, lever vi i en demokrati, och det innebär att de som är flest bestämmer. Det innebär i nuläget att eftersom människor i storstadsregionerna vill ut och röra på sig så blev det beslutat att de kan göra det utan mer restriktioner än vi haft förut. Det i sin tur betyder troligen att även de börjar tappa fokus och så vidare.

Jag vet inte om Sveriges väg är den rätta, men det vet nog ingen annan heller förrän om tiotalet år när pandemin blåst över och det finns medicin mot covid-19. Att öppna allt för att storstadsregionerna skall på semester känns inte som den bästa lösningen just nu.

Per Söderlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel