Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi i nattpatrullen har inte sett de omtalade gåvorna till vårdpersonal

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Vi läser dagligen om vilket bra jobb vårdpersonalen på sjukhuset gör i dessa coronatider. Vi läser om ”belöningar” vi i vården får för vårt arbete, om mat, frukt och dricka som stans olika restauranger och affärer skänker till oss som sliter så hårt, om tårtor till personal och boenden och om löneökningar till oss undersköterskor.

Det förbluffande är vi som sliter på nattpatrullen i hela Östersunds kommun.

Vi har inte sett till något av den omtalade maten, frukten eller drickan som det så stort står om i tidningarna och inte sett till de beryktade tårtorna heller.

V är 16 personer som arbetar på nattpatrullen mellan klockan 21.45 och 7.15.

Vi tar hand om alla som nattetid använder sitt trygghetslarm. I dag finns 1 855 larmkunder i Östersunds kommun. Vi åker också på många fasta inplanerade besök hela nätterna. Vi arbetar i medborgares hem med risk för vår egen och vår familjs hälsa. Har vi skyddsutrustning? Ja, men den ska användas i misstänkta eller konstaterade fall av smitta. Det innebär att vi träffar många människor som bär smittan innan vi blir varse den. 

Resultatet är att vi personal på ledig dag måste sitta på en sopsäcksklädd stol och få en inte alltför skön behandling, det vill säga testas för covid-19.

Sen får vi med is i magen vänta ett-två dygn på provsvar. Vid negativt svar får vi upprepa behandlingen efter ännu en vecka. Har vi tur arbetar vi åter nästa natt med nya risker.

De omtalade 300 kronor tas nog av alla undersköter som ett stort hån. De risker och det jobb vi utför för de ynka kronorna på en redan urusel lön! Hade vi varit it-tekniker hade vi istället fått fem gånger så mycket. Hur och framför allt vem fasen tänkte här? Vi kan nog konstatera att ingen undersköterska har varit med och tänkt i alla fall.

Men vi jobbar vidare. Varje natt, 365 dagar om året.

Millan, nattpatrullen Frösön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel