Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi måste hjälpa och stötta polisen!

Borde vi inte hjälpa rättsväsende och polis så mycket vi kan när de dagligen utsätts för hot och många gånger livsfara för att skydda oss? De har allas ögon på sig, nagelfars, kritiseras och ifrågasätts i medierna. Vilken annan yrkesgrupp är så påpassad och utelämnad?

Genom offentliga register, kartor, med mera, serveras det mesta som kan vara av intresse för kriminella. Måste en demokrati innebära att vi blir helt utlämnade? Varför behöver alla upplysas om min bostad och få den utmärkt med exakthet på kartan? Det kan jag beskriva för den jag vill ha besök av – andra har ingenting där att göra!

Upplysningarna underlättar allt som kan vara av intresse för tjuvar och kriminella. Detta är inte klokt utan oklokt! Tryggheten försvinner i samma ögonblick som någon oinbjuden brutit sig in i ditt hem. Vad gör man då? Jag ringde polisen. De kom, förstod, stöttade och visade omtanke som betydde allt i mitt chockade tillstånd.

Tjuvligan åkte fast, och jag var en av över 30 målsägare som kallades till förhör i tingsrätten, där den som gjort inbrott hos mig dömdes till bland annat utvisning i fem år. Efter en kort tid var han tillbaka i Östersund och välkomnades med bostad genom kyrkans försorg, med motiveringen att om brott begåtts så var det avtjänat. Hos oss drabbade revs sår upp genom kyrkans agerande. Polis och rättsväsende gjorde sitt jobb, inte de som okritiskt inhyste en utvisad brottsling.

Reflekterar även över att många varnar för polisen när de är ute för att säkra vägarna från onyktra förare och trafiksyndare. Varför sprider man information om var polisen står? Man hjälper dem som utgör farorna. 

Varje rättsmedveten medborgare borde tänka efter före och hjälpa polisen i dess outtröttliga arbete!

Hjälp polisen hjälpa!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel