Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi måste kämpa vidare med ÖFK – även om det gör ont just nu

Kärt barn har många namn, det vet ÖFK i dag. Nu är vi i hetluften varje dag, det ena avlöser det andra och det är nästan lite av en häxjakt.

Det surras lokalt och det surras hos storsvensken och det surras även internationellt. Att ÖFK som förening går igenom prövningar på alla nivåer är det ingen tvekan om och det handlar inte bara om pengar.

Men hur djävligt det än ser ut så kvarstår ett enda faktum: Ska vi ge upp eller ska vi driva elitfotboll vidare – och för mig är det självklart.

Som idrottens stad måste vi kämpa vidare även om det gör ont just nu. Vi måste ta oss igenom detta så kommer det tider där vi kan sträcka på oss och vara stolta igen. Vi ligger nere för räkning nu men vi får aldrig ge upp. Så länge det finns minsta lilla hopp måste vi kämpa vidare.

Att bedriva elitidrott ger så många positiva ringar på vattnet och alla barn som drömmer och ser upp till sina stjärnorna måste få drömma vidare. Falkarna, vår supporterklubb, måste leva vidare och trots all skit just nu så kommer även varumärket Östersund att stärkas, när vi tagit oss igenom det som påverkar och styr våra känslor i dag.

Hur allt som har misskötts får inte vinna, vi måste tro på en andra chans och stå upp. Vi måste visa vad äkta jämtländsk anda betyder och att vi är eljest genom att ta oss igenom detta och bli stolta igen.

Det är i motvind draken lyfter.

Det Potter skapat och den framgång vi haft på fotbollsplan kan ingen ta ifrån oss, det är något som vi måste vara stolta över och inte glömma. Även om korpar därute vill göra framgången till en penningfråga, så enkelt är det inte.

Den framgång som vi haft ligger i hårt arbete bland föreningsfolk, tränare, spelare och oss jämtar som trott på det här och troget sett matcher, trots vind och blötsnö. Det hårda arbete som gjorts kan ingen ta ifrån oss och det är just detta arbete som måste få komma fram och vinna i slutändan, inte all skit som namnet ÖFK kopplas till i dag.

I dessa tider vill jag skicka en hälsning till alla hårt arbetande föreningsmänniskor i ÖFK och alla supportrar, ni gör alla ett kanonjobb.

Om vi kämpar och tar oss igenom detta så kommer bättre tider, alla som skriker ut sitt missnöje just i dag kommer tystna över tid och varumärket ÖFK, och även Östersund kommer att vinna tillslut.

Jag är glad att personer från näringslivet klivit in för att styra upp, vi som har kopplingar till företag vet att hårt arbete lönar sig, och det som gäller i dag kommer inte att gälla i morgon om all skit städas bort.

Föreningen kommer att bli starkare än någonsin om det bara går att ta sig igenom det som sker nu.

Jag vill med detta även skicka en hälsning till alla er som kämpar med ÖFK idag, ni gör ett fantastiskt jobb, jag beundrar verkligen det ni gör och jag hoppas att ni orkar hela vägen även om ni jobbar dygnet runt: All heder till er alla! Kämpa på, eller varför inte kriga på. Laget gjorde det till slutet sist, nu är det alla som tror på det här som står på tur.

KÄMPA ÖFK, KÄMPA ÖFK!

Från en broder som tror på det här

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel