Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi måste komma samman om mäns våld mot kvinnor

Det verkar vara mer omfattande än man tror, det här med mäns våld mot kvinnor. I söndagens partiledardebatt var alla deltagare helt överens om det tragiska i situationen. Man var överens om att inget pris är för högt för att komma till rätta med problemet.

Begrepp som straff, skydd och rättsosäkerhet bollades fram och tillbaka. Bra så, men vid försök till analys saknades till exempel orden moral, skam, kristendomsarvet, make, maka, äktenskap, hem, omtanke, grannsamverkan med mera.

Bakom de skenbart säkra attityderna dolde sig en känsla av stor osäkerhet. Fortsätter man så här är mitt tips att eländet kommer att eskalera. Man måste inse att karlar med denna böjelse måste omprogrammeras.

Vi kanske har något att hämta ur hur man förfor när vi lade om från vänster- till högertrafik. Jag minns alla affischer Jag minns att så fort man slog på tv:n eller radion var det trafikomläggningsprogram.

Jag minns hur man i skolan talade om högertrafikomläggningen. Jag minns hur man i gudstjänster bad till Gud om en lyckosam förändring. Jag minns högertrafikomläggningskaramellerna och tårtorna.

Så när det skedde ville alla och succén var given. Alla var så totalinförstådda och trafikslipade. Inga trafikolyckor.

Det här med våldet är så ohyggligt allvarligt att alla redskap måste fram och användas om det inte ska gå riktigt illa. Hemmen, familjerna och barnen. Hur vill vi ha det?

Alla med förstånd och sunda känslor måste nu komma samman och dra åt samma håll.

Gud hjälpe oss.

Börje Forsberg i Huså

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel