Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi måste sluta skräpa ned!

Jag tycker det är hemsk och äckligt att så många slänger skräp på gatorna. Tänk på alla djur som kan äta upp det, plus att det inte är så roligt att få på skon.

Det finns soptunnor, det tar typ 15 sekunder att slänga det. Fimpar är det absolut vanligaste skräpet i våra städer, det är väldigt vanligt att folk sitter och röker vid bänkar och sen slänger på marken när det oftast finns en papperskorg bredvid bänken

Det är också många som slänger cigaretter, snus, munskydd och tuggummi; inte bra om till exempel små barn får i sig det.

Människor uppfattar det som mer okej att slänga skräp på en plats som redan är nedskräpad – om andra skräpar ner där kan väl jag också göra det? Till slut förlorar vi respekten för platsen och den skräpiga platsen upplevs som otrygg.

“Fast det spelar väl ingen roll om jag slänger mitt skräp på marken det är ändå så många som gör det”. Men så kan man inte tänka, då då blir det ingen förändring.

Om ett djur får i sig plast så kan djuret må dåligt och bli sjukt och till och med dö. Det är inte heller bra att ni slänger skräp på marken för att det är dåligt för miljön och klimatet. Vi måste sluta skräpa ner!

En liten Tyra Thorgerzon

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel